Forajele sunt acele investitii care la ora actuala sunt la mare cautare, astfel incat foarte multe persoane si-au manifestat interesul. De altfel forajele reprezinta cel mai propice mod de alimentare cu apa. Apa reprezinta o bogatie incomensurabila, ce poate fi scoasa la suprafata doar cu ajutorul serviciilor de forare a apei.
In ciuda faptului ca aceasta procedura pare la prima vedere simpla, ei bine se pare ca intreg procesul nu este atat de simplu pe cat pare. Este un proces foarte anevoios care necesita cunostinte temeinice, atat experienta, cat si materiale de inalta calitate, ceea ce ofera oamenilor o apa realmente pura si curata din punct de vedere microbiologic, dar si la presiunea dorita de fiecare.
De asemenea, acest proces de forarea a apei trebuie sa fie executat de specialistii in acest domeniu, intrucat acestia se vor ocupa de toata procedura de la cele mai mici detalii. Cand spunem cele mai mici detalii vorbim despre: analizele necesare, calculele care trebuie realizate in functie de fiecare loc si documentarile aferente, care de regula se realizeaza la fata locului pentru a putea adapta tehnicile de lucru si materialele in functie de anumite criterii geografice, a datelor geotehnice si de specificul solului.
In ce consta procedura de forare a apei?
Sa vedem in primul rand ce inseamna forarea apei si in ce consta aceasta procedura. Forarea se refera la saparea unor gauri de sonda pentru cercetarea structurilor de ordin geologic, cu alte cuvinte se incerca explorarea sau exploatarea zacamintelor de substante minerale utile.
De regula, forarea puturilor are loc cu ajutorul unor procedee complexe, in care este luat in considerarea in primul rand specificul si duritatea zonei. Din moment ce datele geotehnice sunt bine stabilite, (bineinteles ca toate acestea sunt aduse la cunostinta clientului si se pun in practica dupa ce si-a dat acordul) se aleg materialele necesare si apoi se trece la partea practica, si anume cea de forarea a apei.
Costurile variaza in functie de diferite criterii, insa pot fi adaptate bugetului de care dispune fiecare persoana.
Ca si avantaje ale procesului de forare a apei prin puturi amintim:
- Accesul nelimitat la apa care este de altfel gratuita
- Este garantata o apa potabila de cea mai buna calitate, lipsita de orice impuritati, iar pentru a demonstra se realizeaza analizele microbiologice
- Debit maxim la orice ora
- Apa este curata din punct de vedere microbiologic